Vochtbestrijding

Dakisolatie plaatsen

Dakisolatie plaatsen is één van de voornaamste diensten die we aanbieden bij Joel Smets Dakwerken. Het is één van de diensten die het meest wordt aangevraagd door onze klanten.

Waarom dakisolatie plaatsen?

Het plaatsen van dakisolatie heeft vele voordelen. Het grootste voordeel van dakisolatie plaatsen is uiteraard dat je door middel van dakisolatie veel energie kan besparen in je woning. Een aanzienlijk deel van de warmte die je genereert in je woning, zou de woning ontsnappen via het dak, moest deze niet geïsoleerd zijn. Dat is logisch, want warme lucht stijgt uiteraard. Indien je je woning wil laten isoleren, begin je dus met dakisolatie!

Nog steeds wordt het plaatsen van dakisolatie financieel aangemoedigd door de overheid. Je kan premies ontvangen van de Vlaamse Overheid, en bovendien zijn er heel veel gemeentes die een bijkomende premies uitreiken aan mensen die hun dak laten isoleren.Op die manier kan je je investering in dakisolatie al snel terugverdienen.

Een andere reden waarom het interessant is om je dak te isoleren, is omdat je woning dan ook meer waard wordt. Stel je eens voor dat je je woning wil verkopen, en dat potentiële kopers te horen krijgen dat ze het dak nog moeten isoleren? Dit zal vele kopers afschrikken, waardoor je je woning moeilijker verkocht krijgt. Een woning met dakisolatie is tegenwoordig de standaard. Blijf dus zeker niet achter!

Hoe gaan we te werk?

Dakisolatie aanbrengen moet uiteraard grondig gebeuren. We gaan dan ook nauwkeurig te werk bij het plaatsen van dakisolatie. Meestal kadert het plaatsen van dakisolatie in een groter renovatieproject. In de meeste gevallen zullen we het dak dus volledig strippen, en rekening houden met het plaatsen van de dakisolatie bij de opbouw van het nieuwe dak.

We kunnen de dakisolatie zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant plaatsen. De beste methode hangt vooral af van de situatie. Zo zal dakisolatie langs de buitenkant vooral voorkomen bij platte daken, terwijl hellende daken vaker langs de binnenkant geïsoleerd zullen worden.

dakisolatie

Welke dakisolatiematerialen gebruiken wij?

Wanneer je al een beetje onderzoek hebt verricht, weet je dat er verschillende soorten dakisolatie bestaan. Je hebt bv. de minerale wollen, zoals glaswol en rotswol, die vooral akoestisch isolerend zijn, maar een relatief lage lambda-waarde hebben in vergelijking met andere materialen.

Bij Joel Smets Dakwerken werken we voornamelijk met dakisolatiematerialen op basis van kunststof. De soorten dakisolatie die wij het meest gebruiken zijn PUR en PIR, aangezien we geloven in de grote isolatiewaarden van deze materialen. Bovendien zijn het harde materialen in plaatvorm, die makkelijk te plaatsen zijn door onze installateurs.