Vochtbestrijding

Joel Smets Dakwerken: welke soorten daken herstellen we?

Joel Smets Dakwerken is een echte specialist in dakwerken. Getuige daarvan is de brede waaier aan daken die we onder handen kunnen nemen. Van klassieke dakpannen, of zinken daken tot zelfs rieten daken, voor elk type dak kan u bij ons terecht. Joel Smets is uw partner op weg naar een nieuwe dakbedekking. We geven u hier een overzicht.

Kleidakpannen

Uiteraard kan u bij ons kiezen voor kleidakpannen als nieuwe dakbedekking. Kleidakpannen zijn niet uit het straatbeeld weg te denken. Ze zijn zeer stevig en bovendien ook makkelijk te plaatsen. Dat ze stevig zijn, kan u ook afleiden uit de lange levensduur van dit type dak. Het kan gerust tot 100 jaar meegaan.

De prijs voor dit type dakbedekking bedraagt tussen de 35€ en de 65€ per vierkante meter.

Betonnen dakpannen

Net zoals de kleidakpannen zijn ook de betonnen dakpannen een klassieker op de Vlaamse woning. Betonnen dakpannen zijn gemaakt van zand en cement, en zijn uiteraard ook heel stevig. Bovendien zijn ze ook nog eens budgetvriendelijk.

Een dak in betondakpannen gaat ongeveer 30 jaar mee, en de kostprijs bedraagt tussen de 20€ en de 40€ per vierkante meter.

dakwerken

Kunstleien

Ook leien daken zie je natuurlijk vaak terugkomen in het straatbeeld. Leien daken, en dan voornamelijk daken op basis van kunstleien, worden vaak gekozen omwille van hun mooie design, en omdat ze iets goedkoper zijn dan de natuurleien. Kunstleien zijn lichte en budgetvriendelijke leien die gemaakt zijn van vezelcement. Ze zijn ook makkelijk te plaatsen.

De levensduur van een kunstleien dak bedraagt ongeveer 35 jaar jaar. Als kostprijs moet u rekenen op ongeveer 65€ tot 75€ per vierkante meter.

Natuurleien

Naast de kunstleien kan je ook kiezen voor de echte natuurleien. Deze zijn uiteraard iets steviger dan de kunstleien, en hebben dan ook een veel langere levensduur. Een dak in echte natuurleien kan al gauw 90 jaar meegaan, waardoor het echt een heel interessante investering is. Net zoals de kunstleien zijn ook de natuurleien makkelijk te plaatsen, en zien ze er ook gewoon heel mooi uit.

Als kostprijs voor een natuurleien dak moet u rekenen op ongeveer 110€ tot 120€ per vierkante meter.

Rieten dak

Rieten daken zijn natuurlijk niet voor elke woning weggelegd. Het is een type dak dat vooral charme, rust en authenticiteit uitstraalt. Het is dak ook vooral geschikt voor meet landelijke woningen, al kunnen we zeker met u overleggen of het ook op uw woning kan.

Riet is een heel milieuvriendelijk een duurzaam materiaal. Een rieten dak gaat dan ook ongeveer 35 jaar mee. Hou wat betreft de kostprijs rekening met een prijs tussen de 75€ en de 95€ per vierkante meter.

Zinken dak

Tot slot kan u bij Joel Smets Dakwerken ook terecht voor een zinken dak. Een zinken dak ziet er natuurlijk heel stijlvol uit, en heeft als grote voordeel dat het heel flexibel kan zijn. Een zinken dak past zich moeiteloos aan aan elke dakvorm.

Een zinken dak is heel duurzaam en stevig, en heeft dan ook een enorm lange levensduur. Dit type dak kan zelfs tot 125 jaar meegaan. Wat de kostprijs betreft, moet u rekenen op ongeveer 70€ per vierkante meter.