Vochtbestrijding

Zonnepanelen plaatsen op uw dak

Bij Joel Smets dakwerken doen we veel meer dan enkel maar een dak boven uw hoofd plaatsen. Eén van de zaken waarmee we u van dienst kunnen zijn, is het plaatsen van zonnepanelen op uw dak.

Milieuvriendelijk en voordelig

De reden waarom we er ook voor gekozen hebben om zonnepanelen te plaatsen op daken, is uiteraard vooral omdat er in de eerste plaats veel vraag naar was bij onze klanten. Veel mensen bij wie we het dak herstelden, deden dit omdat ze van plan waren om zonnepanelen erop te leggen. En indien ze dit bij dezelfde aannemer zouden kunnen doen, dan is dit mooi meegenomen.

Maar bij Joel Smets Dakwerken willen we ook gewoon ons steentje bijdragen aan een proper leefmilieu. We engageren ons actief om groene energie te promoten. Dit doen we ook door bijvoorbeeld de daken van onze klanten voldoende te isoleren.

Sunpower en Panasonic

Voor het plaatsen van onze zonnepanelen, werken we vooral samen met de merken Sunpower en Panasonic (voorheen Sanyo). We kiezen voor deze merken als partner, omdat ze voluit gaan voor kwaliteit en een mooi design.

De zonnepanelen die we plaatsen zijn zowel monokristallijn als polykristallijn. Samen met u gaan we na welk type zonnepaneel het best geschikt is voor uw dak. Dit hangt ondermeer af van het type dak dat u heeft, en ook uw jaarlijkse energieverbruik.

zonnepanelen

Platte en hellende daken

Wij plaatsen onze zonnepanelen zowel op platte als op hellende daken. Vooraleer we overgaan tot het plaatsen van de zonnepanelen, controleren we eerst nog eens de staat van het dak. Uit veiligheidsoverwegingen plaatsen we geen zonnepanelen op daken die in slechte staat zijn. Een installatie van zonnepanelen zorgt immers voor een bijkomende gewicht op het dak, en dat kan fatale gevolgen hebben indien de draagstructuur van het dak hier niet op voorzien is.

Om de zonnepanelen te bevestigen op het dak, maken we gebruik van een speciaal haaksysteem, waarbij het dak niet geperforeerd hoeft te worden. Dit zal lekken in het dak voorkomen, waardoor je geen waterschade krijgt in je woning.